Salată de legume cu busuioc
PrinteazaSalată de legume cu busuioc din: morcovi, conopida, broccoli, mazare, cartofi, ceapa rosie, oua, mustar, ulei, sare, lamaie, piper, frunze de busuioc.
- 2 morcovi
- cate 200 g conopida si broccoli
- 150 g mazare
- 250 g cartofi
- 1 ceapa rosie
- 2 oua
- 1 lingurita mustar
- 100 ml ulei
- sare
- 1/2 lamaie
- piper
- cateva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le pui la fiert în apă uşor sărată, în vase diferite: morcovii şi cartofii pentru 1/4 oră, conopida şi mazărea 10 minute, broccoli 3-4 minute. Scurgi legumele fierte, iar după ce s-au răcit, le tai în cubuleţe. Cureţi şi tai mărunt ceapa.
Fierbi un ou tare. Mixezi gălbenuşul crud cu cel fiert, muştarul şi un praf de sare. Torni câte puţin ulei şi amesteci în acelaşi sens, până îl încorporezi pe tot. Acreşti maioneza cu zeamă de lămâie şi o sărezi după gust.
Tai marunt 2-3 frunze de busuioc. Amesteci legumele cu maioneza, busuiocul maruntit, sare si piper dupa gust. Pastrezi salata in frigider 2-3 ore si o decorezi cu frunze de busuioc.
Salată de legume cu busuioc
Pofta buna!