Salată de legume cu busuioc

Printeaza

Salată de legume cu busuioc din: morcovi, conopida, broccoli, mazare, cartofi, ceapa rosie, oua, mustar, ulei, sare, lamaie, piper, frunze de busuioc.

Ingrediente:Salata_de_legume_cu_busuioc

  • 2 morcovi
  • cate 200 g conopida si broccoli
  • 150 g mazare
  • 250 g cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 oua
  • 1 lingurita mustar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1/2 lamaie
  • piper
  • cateva frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le speli şi le pui la fiert în apă uşor sărată, în vase diferite: morcovii şi cartofii pentru 1/4 oră, conopida şi mazărea 10 minute, broccoli 3-4 minute. Scurgi legumele fierte, iar după ce s-au răcit, le tai în cubuleţe. Cureţi şi tai mărunt ceapa.

Fierbi un ou tare. Mixezi gălbenuşul crud cu cel fiert, muştarul şi un praf de sare. Torni câte puţin ulei şi amesteci în acelaşi sens, până îl încorporezi pe tot. Acreşti maioneza cu zeamă de lămâie şi o sărezi după gust.

Tai marunt 2-3 frunze de busuioc. Amesteci legumele cu maioneza, busuiocul maruntit, sare si piper dupa gust. Pastrezi salata in frigider 2-3 ore si o decorezi cu frunze de busuioc.

Salată de legume cu busuioc

Salata_de_legume_cu_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.