Salata de legume cu ceapa rosie si albusuri
PrinteazaSalata de legume cu ceapa rosie si albusuri din: legume, ceapa rosie, masline, boabe de porumb, feta, albusuri, paine de secara, ulei de masline, otet de vin alb, oregano.
- 800 g legume proaspete (morcov, salata eisberg)
- 1 ceapa rosie
- 80 g masline negre fara samburi
- 120 g boabe de porumb din conserva
- 120 g feta
- 6 albusuri
- o bagheta de secara
vinegreta:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet de vin alb
- oregano
Mod de preparare:
Se fierb albuşurile în apă cu sare; se scurg şi se taie cubuleţe. Se rade morcovul. Salata se taie fâşii. Se taie ceapa felii. într-un castron se amestecă legumele cu măsline şi porumb. Se adaugă cubuleţe de brânză şi de albuş. Se taie felii pâinea şi se prăjeşte într-o tigaie, fără adaos de grăsime.
Pentru vinegretă, se amestecă uleiul cu oţet şi câteva picături de apă; se adaugă sare, piper şi oregano, după gust. Se toarnă vinegretă peste salată şi se repartizează pe farfurii sau în boluri. Se serveşte cu pâinea prăjită.
Salata de legume cu ceapa rosie si albusuri
Pofta buna!