Salata de legume cu cuscus
PrinteazaSalata de legume cu cuscus din: cuscus, sunca, oua, boabe de porumb, boabe de mazare, gogosari in otet, cas, ulei extravirgin de masline, mustar iute, zeama de lamaie, sare, boia iute, verdeata.
- 250 g cuscus
- 250 g sunca presarata sau sunca slaba de pasare
- 2 oua
- 200 g boabe de porumb din conserva
- 200 g boabe de mazare din conserva
- 5 gogosari in otet
- 100 g cas
- 100 ml ulei extravirgin de masline
- 1 lingurita mustar iute
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- sare
- 1 praf de boia iute
- 2 fire de verdeata, pentru decor
Mod de preparare:
Pui într-un castron bobiţele de cuşcuş, sare după gust, uleiul şi boiaua iute. Torni 2 căni apă fierbinte şi acoperi vasul. După 5-10 minute, scurgi apa care nu a fost absorbită şi amesteci cuşcuşul cu furculiţa, ca să se desfacă bobiţele şi să capete un aspect aerat.
Scurgi mazărea şi porumbul din conservă. Tai în cubuleţe gogoşarii şi brânza. Fierbi ouăle tari şi le tai în rondele, cu ajutorul dispozitivului special. Amesteci într-un bol şunca, porumbul, mazărea, gogoşarii, caşul, uleiul, muştarul şi zeama de lămâie.
Decorezi cu rondele de ou fiert si cu verdeaţă.
Salata de legume cu cuscus
Pofta buna!