Salată de legume cu fructe
PrinteazaSalată de legume cu fructe
- 150 g cartofi
- 4 mere
- 200 g cireşe
- 2 banane
- 5 caise
- 3 pere
- 3 piersici
- 3 gălbenuşuri
- 80 g ulei
- 1/2 lămîie
- puţin muştar
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă şi se taie rondele; de asemenea, merele, perele, caisele şi piersicile. Cireşele fără sîmburi se storc.
Se face o maioneză din 3 gălbenuşuri, ulei, sare, muştar şi zeamă de lămîie.
Se amestecă cu fructele stoarse puţin de zeamă şi se pune şi puţin zahăr.
Se aşază in salatieră şi se garniseşte cu feliuţe de fructe din care s-a făcut salata. Salata se poate servi cu pateu de iepure, ficat de gîscă în aspic.
Pofta buna!