Salata de legume cu hrean si smantana
PrinteazaSalata de legume cu hrean si smantana din: morcovi, cartofi, telina, mar, marar, porumb, hrean, smantana, sare, piper.
- 2 morcovi
- 4 cartofi roşii
- 1 ţelină
- 1 măr
- 1 legătură mărar
- 4 linguri boabe de porumb
- 2 linguri hrean în oţet
- 200 ml smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi legumele de coajă şi le fierbi întregi, timp de 25 de minute, în apă cu sare. Scurgi apoi apa şi laşi legumele la răcit.
Tai cartofii în sferturi, morcovii bastonaşe, ţelina în cubuleţe şi le pui într-un castron mai mare. Adaugi mărul tăiat feliuţe subţiri, necurăţat de coajă, porumbul şi mărarul tăiat mărunt. Amesteci bine hreanul cu smântână, sărezi şi piperezi după gust şi torni amestecul peste salată.
Omogenizezi şi serveşti după 10 minute. Această salată este un preparat uşor, foarte bun de consumat după mesele de sărbători.
Pofta buna!