Salata de legume cu hrisca
PrinteazaSalata de legume cu hrisca din: hrisca, seminte de susan, morcovi, castraveti, ceapa, ardei gras, ciuperci, masline, ulei de masline, patrunjel verde, lamaie, sare, piper.
- 100 g hrisca
- 3 linguri seminte de susan
- 2 morcovi
- 3 rosii
- 3 castraveti mici
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 2 ciuperci
- 12 masline
- 1 lingura ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli hrişcă, o acoperi cu apă şi o laşi să se înmoaie timp de 1 oră. Speli legumele şi le tai după preferinţă. Scurgi boabele de hrişcă şi le pui într-un bol împreună cu măslinele, legumele, sare şi piper după gust.
Acoperi bolul cu o farfurie şi amesteci prin răsturnări repetate. In felul acesta, roşiile nu se zdrobesc.
Stropeşti salata cu zeamă de lămâie şi cu ulei de măsline, presari seminţele de susan, condimentezi şi o consumi după ce ai păstrat-o în frigider pentru o jumătate de oră.
Salata de legume cu hrisca
Pofta buna!
Foarte sanatoasa reteta cu hrisca
Foarte buna salata!! Gustoasa si plina de vitamine!:))