Salata de legume cu scrumbie sarata
PrinteazaSalata de legume cu scrumbie sarata din: morcovi, cartofi, mar, usturoi, scrumbie sarata, ulei de masline, verdeata, masline.
- 4 morcovi
- 4 cartofi (fierţi în coajă)
- 1 măr
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 scrumbie sărată
- 3 linguri cu ulei de măsline
- verdeaţă tocată (busuioc uscat şi pătrunjel verde)
- 10-14 măsline jără sâmburi
Mod de preparare:
Spălaţi legumele. Fierbeţi cartofii în coajă şi 3 morcovi, pentru 1/2 oră în apă caldă. Lucraţi cu vasul acoperit.
Curăţaţi scrumbia de piele (dacă este prea sărată ţineţi-o în apă caldă o oră), tăiaţi-o felii subţiri, strângeţi în farfurie.
Lăsaţi deoparte.
Curăţaţi mărul de seminţe şi de coajă, tăiaţi-1 cuburi sau felii subţiri, puneţi peste scrumbie.
Curăţaţi cartofii fierţi de coajă, tăiaţi felii subţiri sau cuburi mici, strângeţi în castron adânc, stropiţi cu ulei de măsline.
Amestecaţi cu usturoi tocat, verdeaţă, felii de măr scrumbia tăiată felii şi un morcov crud dat pe răzătoarea mică.
Omogenizaţi folosind 2 furculiţe pe care le manevraţi de jos în sus.
Neteziţi cu lama cuţitului salata, decoraţi cu măsline fără sâmburi şi cu tije de pătrunjel verde (dacă aveţi).
Serviţi salata cu felii subţiri de pâine prăjită.
Pofta buna!