Salată de legume cu sos alb
PrinteazaSalată de legume cu sos alb
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 300 g mazăre
- o ţelină
- 3 morcovi
- o jumătate de varză albă
- o salată verde
- o gulie
- mărar
- pătrunjel
- 250 ml smântână
- 25 g unt
- 200 ml lapte
- o ceapă
- un căţel de usturoi
- 250 g parmezan
- sare, piper
Preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o oală, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc.
Se ia oala de pe foc şi se adaugă laptele, parmezanul ras, sare şi piper după gust. Se pune din nou pe foc şi se fierbe cinci minute. Se lasă să se răcească, apoi se introduce la rece.
Cartofii, ţelina şi doi morcovi se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se scurg de apă, se taie în cubuleţe şi se pun într-un vas mare
Mazarea se fierbe separat si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Gulia se curata de coaja si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
Varza si morcovul ramas se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun intr-un castron. Legumele fierte se amesteca bine cu sosul de branza, sare, piper.
Legumele crude se pun in farfurie, alaturi de salata verde, iar deasupra se aseaza legumele fierte.
Salată de legume cu sos alb
Pofta buna!