Salată de legume cu sos picant
PrinteazaSalată de legume cu sos picant
Ingrediente:
- 100 g sfeclă
- 100 g ciuperci
- o conservă de porumb
- un ardei gras roşu
- mărar
- salată verde
Sos picant:
- 100 ml ulei
- 50 g muştar dulce
- două linguri de oţet
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sfecla coaptă sau fiartă se taie cubuleţe, la fel se procedează şi cu ardeiul gras, iar ciupercile se feliază. Intr-un vas adâinc se aşază frunzele de salată, iar peste ele se pun legumele, inclusiv porumbul scurs de zeamă.
Se presară mărar proaspăt tocat, într-un vas se amestecă foarte bine muştarul dulce împreună cu uleiul adăugat puţin câte puţin. Se toarnă oţetul, se amestecă, apoi se pune usturoiul presat.
Se condimentează cu sare şi piper. Acest sos se toarnă peste salată. Se poate servi cu pâine prăjită sau proaspătă.
Salată de legume cu sos picant
Pofta buna!