Salata de legume cu usturoi si ghimbir
PrinteazaO reteta simpla de salata de legume cu usturoi si ghimbir din: broccoli, varza, ceapa verde, mazare, usturoi, ghimbir, zahar brun si sos de peste.
- 150 g broccoli
- 150 g varză pak choi
- 50 g ceapă verde
- 100 g mazăre dulce
- 1 căţel de usturoi mic, zdrobit
- 1 linguriţă ghimbir, ras fin
- 1 linguriţă zahăr brun
- 1 lingură sos de peşte thailandez
Mod de preparare:
Se umple un vas pentru fiert la abur cu apă până sub nivelul coşului. Se pune apa la fiert. 2 Se rupe broccoli în bucheţele, lăsând din codiţe doar 1 cm. Se curăţă codiţele rămase, apoi se taie pe diagonală în felii de 1 cm. Se despică varza pak choi în lungime. Se curăţă ceapa verde, apoi se taie în rondele pe diagonală.
Se pun toate legumele într-un castron, se adaugă usturoiul şi ghimbirul şi se amestecă bine. Se transferă apoi în coşul pentru fiert la abur, se acoperă şi se lasă 3-4 minute până când legumele s-au înmuiat, dar sunt încă crocante.
Se adaugă zahărul la sosul de peşte, amestecând până când se dizolvă. Se aranjează legumele într-un castron, se toarnă sosul deasupra şi se serveşte fierbinte. Ori se pot lăsa legumele să se răcească aproximativ 10 minute înainte de a fi servite.
Salata de legume cu usturoi si ghimbir
Poftă bună!