Salata de legume cu usturoi si ghimbir

Printeaza

O reteta simpla de salata de legume cu usturoi si ghimbir din: broccoli, varza, ceapa verde, mazare, usturoi, ghimbir, zahar brun si sos de peste.

Ingrediente:Salata de legume cu usturoi si ghimbir

  • 150 g broccoli
  • 150 g varză pak choi
  • 50 g ceapă verde
  • 100 g mazăre dulce
  • 1 căţel de usturoi mic, zdrobit
  • 1 linguriţă ghimbir, ras fin
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • 1 lingură sos de peşte thailandez

 

Mod de preparare:

Se umple un vas pentru fiert la abur cu apă până sub nivelul coşului. Se pune apa la fiert. 2 Se rupe broccoli în bucheţele, lăsând din codiţe doar 1 cm. Se curăţă codiţele rămase, apoi se taie pe diagonală în felii de 1 cm. Se despică varza pak choi în lungime. Se curăţă ceapa verde, apoi se taie în rondele pe diagonală.

Se pun toate legumele într-un castron, se adaugă usturoiul şi ghimbirul şi se amestecă bine. Se transferă apoi în coşul pentru fiert la abur, se acoperă şi se lasă 3-4 minute până când legumele s-au înmuiat, dar sunt încă crocante.

Se adaugă zahărul la sosul de peşte, amestecând până când se dizolvă. Se aranjează legumele într-un castron, se toarnă sosul deasupra şi se serveşte fierbinte. Ori se pot lăsa legumele să se răcească aproximativ 10 minute înainte de a fi servite.

Salata de legume cu usturoi si ghimbir

Salata de legume cu usturoi si ghimbir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.