Salata de legume

Printeaza

Salata de legume

Ingrediente:Salata de legume

  • 1 ceapă
  • 1 roşie
  • 1 castravete
  • 1 morcov
  • 1 mână de salată
  • 1 cană de varză tocată
  • 1 mână de ridichi
  • 2 linguriţe de frunze de coriandru tocate
  • 5 ardei verzi iuţi
  • o ceşcuţă oţet
  • sare
  • 1 linguriţă boabe muştar
  • o linguriţă frunze de curry

Preparare:

Se amestecă într-un castron mare legumele tăiate. Separat, se amestecă bine frunzele de coriandru şi ardeiul iute.

Se pune amestecul peste legume. Se potriveşte de sare, iar la sfârşit se adaugă un amestec din muştar şi curry. Oţetul se adaugă la salata inainte de a servi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Uitati o salata de legume cu naut: e delicioasa.

    Ingrediente:

    1 dovlecel mic
    1 morcov
    1ardei
    200 gr naut la conserva
    1 ceapa
    2 lingurite ghimbir taiat marunt
    1 lingurita mustar cu boabe
    1/2 lingurite seminte chimen
    1 lingura sos de soia
    2 linguri pasta de rosii
    100 ml apa sau fond de legume (supa )
    seminte de floarea soarelui
    2 linguri ulei

    Mod de preparare:

    Dovlecelul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi, dar se poate taia cubulete si va fi la fel de bun. Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita.

    Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen . Lasam sa se caleasca cam 2 minute . Adaugam ceapa si mai lasam 1 minut.

    Punem pasta de rosii, mustarul boabe si sosul de soia. Cand da in clocot punem fondul de legume sau apa si morcovii. Daca doriti morcovi facuti bine atunci trebuie fie sa-I taiati mai marunt fie sa ii lasati mai mult. Eu i-am lasat cam 5 minute.

    Punem dovlecelul si ardeiul si lasam sa se inmoaie putin. Cand considerati ca legumele sunt facute asa cum doriti (atentie daca doriti sa fie facute bine atunci puneti un capac sau adaugati mai multa apa) adaugam nautul .

    Acesta va absorbi si el din sosul rezultat acolo. Condimentam dupa gust si servim cu seminte de floarea soarelul presarate deasupra si cu paine prajita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.