Salata de limba cu legume
PrinteazaSalata de limba cu legume din: limba de porc, morcovi, cartofi, castraveti, porumb, mazare, ardei, usturoi, otet, sare, piper, coriandru, patrunjel, masline, maioneza.
- 2 bucăţi limbă de porc
- 3 morcovi
- 3 cartofi de dimensiune medie
- 3 castraveţi muraţi
- 200 g porumb din conservă
- 100 g mazăre din conservă
- 1 ardei verde
- 1 ardei roşu
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă oţet
- sare
- piper boabe şi măcinat
- 1 foaie de dafin
- 1/2 linguriţă boabe de coriandru
- 200 g maioneză sau smântână groasă
- 1 legătură pătrunjel verde
- câteva măsline pentru decor
Mod de preparare:
Speli limba şi o pui la fiert la foc mic, timp de 2 ore, în apă cu foaia de dafin, boabele de piper şi de coriandru. Cureţi morcovii şi cartofii, le speli şi le fierbi într-un alt vas, cu apă uşor sărată.
După ce limba a fiert, o cureţi de pieliţă şi o tai în fâşii. Tai în cubuleţe legumele fierte şi castraveţii muraţi. Laşi castaveţii în strecurătoare, să se scurgă. Fierbi mazărea. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti.
Amesteci într-un bol toate legumele, porumbul, carnea, oţetul, 3/4 din maioneză, verdeaţa fin tocată, sare şi piper după gust. Tai în fâşii ardeii, în prealabil spălaţi şi curăţaţi. Pui salata pe un platou şi o decorezi cu maioneză, măsline, ardei şi pătrunjel.
O consumi după ce ai păstrat-o în frigider pentru 2-3 ore.
Salata de limba cu legume
Pofta buna!