Salata de limba cu legume

Printeaza

Salata de limba cu legume din: limba de porc, morcovi, cartofi, castraveti, porumb, mazare, ardei, usturoi, otet, sare, piper, coriandru, patrunjel, masline, maioneza.

Ingrediente:Salata_de_limba_cu_legume.jpg

  • 2 bucăţi limbă de porc
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi de dimensiune medie
  • 3 castraveţi muraţi
  • 200 g porumb din conservă
  • 100 g mazăre din conservă
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roşu
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă oţet
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 linguriţă boabe de coriandru
  • 200 g maioneză sau smântână groasă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • câteva măsline pentru decor

 

Mod de preparare:

Speli limba şi o pui la fiert la foc mic, timp de 2 ore, în apă cu foaia de dafin, boabele de piper şi de coriandru. Cureţi morcovii şi cartofii, le speli şi le fierbi într-un alt vas, cu apă uşor sărată.

După ce limba a fiert, o cureţi de pieliţă şi o tai în fâşii. Tai în cubuleţe legumele fierte şi castraveţii muraţi. Laşi castaveţii în strecurătoare, să se scurgă. Fierbi mazărea. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti.

Amesteci într-un bol toate legumele, porumbul, carnea, oţetul, 3/4 din maioneză, verdeaţa fin tocată, sare şi piper după gust. Tai în fâşii ardeii, în prealabil spălaţi şi curăţaţi. Pui salata pe un platou şi o decorezi cu maioneză, măsline, ardei şi pătrunjel.

O consumi după ce ai păstrat-o în frigider pentru 2-3 ore.

Salata de limba cu legume

Salata_de_limba_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.