Salata de limba cu ton
PrinteazaO reteta simpla de salata de limba cu ton din: limba de vita, oua, ton, sare, piper, patrunjel, busuioc, ceapa si foaie de dafin.
- 1,5 kg limbă de vită
- 4 ouă
- 2-3 conserve de ton
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel şi de busuioc
- 1 ceapă
- 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Limba se pune la opărit şi se lasă pe foc până ce apa dă în clocot. Apoi se scoate şi se spală bine cu apă rece. Sc pune din nou la fiert în apă cu puţină sare, piper boabe, o ceapă
şi o foaie de dafin. După trei-patru ore, se scoate limba şi se lasă să se răcească. Se înlătură pieliţa şi se taie sub formă de cubuleţe. Ouăle se fierb şi albuşurile se taie mărunt. Din gălbenuşuri, puţin ulei şi oţet, cu ajutorul mixerului, se obţine o maioneză consistentă. Tonul se taie în bucăţi cât mai mici şi se amestecă bine cu maioneza, albuşurile tăiate şi limba, adăugându-se sare şi piper, după gust. Se aşează compoziţia, după o omogenizare cât mai prefectă, pe un platou şi se serveşte rece, ornată cu frunze proaspete de pătrunjel şi de busuioc.