Salata de limba cu verdeata
PrinteazaSalata de limba cu verdeata din: limba, oua, sare, piper, patrunjel, busuioc, ceapa, dafin.
- 1,5 kg limbă de vită
- 4 ouă
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel şi de busuioc
- 1 ceapă
- 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Limba se pune la opărit şi se lasă pe foc până ce apa dă în clocot. Se scoate şi se spală bine cu apă rece. Se pune din nou la fiert în apă cu puţină sare, piper boabe, ceapă şi o 1 foaie de dafin.
După trei-patru ore, se scoate limba şi se lasă să se răcească. Se înlătură pieliţa şi se taie sub formă de cubuleţe. Ouăle se fierb şi albuşurile se taie mărunt.
Din gălbenuşuri, puţin ulei şi oţet, cu ajutorul mixerului, se obţine o maioneză mai consistentă.
Se amestecă bine maioneza, albuşurile tăiate şi limba, adăugându-se sare şi piper, după gust. Se aşază compoziţia, după o omogenizare cât mai perfectă, pe un platou.
Se serveşte rece, ornată cu frunze de pătrunjel şi de busuioc.
Pofta buna!