Salata de linte cu maioneza
PrinteazaSalata de linte cu maioneza din: crenvursti, linte, ceapa verde, praz, smantana, oua, maioneza, lamaie, sare, piper.
- 4 crenvurşti
- 250 g linte
- 1 ceapă verde
- 1 praz
- 200 ml smântână
- 2 ouă
- maioneză
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se înmoaie lintea şi se lasă peste noapte. A doua zi se strecoară şi se fierbe în apă cu sare. Când este gata, se scurge de zeamă, se lasă să se răcească şi se amestecă apoi cu crenvurştii tăiaţi felii. Se taie mărunt ceapa verde şi se feliază prazul. Se amestecă toate într-un castron, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă deoparte 15 minute.
Se prepară un sos din smântână cu două-trei linguri de maioneză, se condimentează cu piper, puţin zahăr şi sare. Se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi se omogenizează bine. Se toarnă maioneză peste linte, se amestecă uşor şi se decorează cu două ouă tăiate sferturi.
Pofta buna!