Salata de linte cu pastrav
PrinteazaSalata de linte cu pastrav din: linte, pastrav afumat, dafin, hasma, ou, capere, patrunjel, ulei de rapita, lamaie, piper, drojdie.
- 200 g linte
- 4 felii de păstrăv afumat
- 1 frunză de dafin
- 1 haşmă
- 1 ou tare
- 2 linguriţe capere
- 2 linguri pătrunjel tăiat cu foarfecă
- 2 linguri ulei de rapiţă
- 1 lămâie
- piper
- 1 linguriţă drojdie de bere (facultativ)
Mod de preparare:
Puneţi lintea într-un volum mare de apă sărată împreună cu frunza de dafin şi daţi în clocot. Daţi focul mic şi fierberi 10-15 minute. Lintea trebuie să rămână întreagă şi uşor crocantă. Scurgeţi.
Tăiaţi păstrăvul fâşii. Curăţaţi şi tăiaţi în lamele fine haşma. Intr-o salatieră, striviţi oul tare cu furculiţa, adăugaţi uleiul, zeama de lămâie, piperul, haşma, caperele şi pătrunjelul, astfel încât să obţineţi un preparat cremos.
Incorporaţi lintea, păstrăvul, amestecaţi şi ţineţi la rece până în momentul servirii.
Pofta buna!