Salata de linte si orez
PrinteazaSalata de linte si orez din: linte, orez, ulei, supa, morcov, usturoi, masline, patrunjel, cimbru, otet, sare, piper.
- 300 g linte verde
- 150 g orez cu bobul lung
- 4 linguri ulei extravirgin de măsline
- 1 1/2 l supă de legume
- 1 morcov mare
- 2 căţei de usturoi
- 1 frunză de dafin
- 100 g măsline
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 linguriţă cimbru uscat măcinat
- 1 linguriţă oţet de mere sau balsamic
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Inmoi lintea în apă călduţă, pentru 2 ore.
Incălzeşti supa de legume. Cureţi morcovul, îl speli şi îl dai pe răzătoarea mare. Căleşti puţin morcovul în 1 lingură ulei, apoi adaugi lintea scursă, amesteci uşor şi stingi cu supă fierbinte de legume.
Continui fierberea acoperit, la foc mediu, pentru 20 de minute, până când boabele se înmoaie. Ai grijă să amesteci periodic şi să adaugi supă.
In acest timp, fierbi orezul circa 20 de minute, în 500 ml supă fierbinte, împreună cu frunza de dafin şi un praf de sare.
Scurgi lintea şi orezul şi le laşi să se mai răcească. Amesteci uşor orezul, cu o furculiţă, ca să nu se lipească boabele între ele.
Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Intr-un bol, amesteci lin tea şi orezul cu ingredientele rămase. Serveşti salata călduţă sau la temperatura camerei.
Salata de linte si orez
Pofta buna!