Salata de macaroane cu legume calite
PrinteazaSalata de macaroane cu legume calite din: macaroane, vanata, ardei, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, usturoi, busuioc, sare, piper.
- 300 g macaroane scurte
- 1 vanata
- 2 ardei (rosu si galben)
- 200 g dovlecei
- 500 g rosii
- 2 cepe
- 100 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa curatata si tocata marunt se caleste in jumatate din cantitatea de ulei. Celelalte legume se spala si se zvanta.
Dovleceii taiati in patru (pe lung) si apoi in bucati mai mici se dunstuiesc si ei impreuna cu ceapa circa 10 minute, la foc potrivit, amestecand intruna.
Se curata ardeii de seminte si se taie fasii, iar vanata se taie in patru si apoi in felii mai groase. Cu o lingura pentru spuma se scot ceapa si dovleceii din tigaie si se pun intr-un castron.
Se incing inca doua linguri de ulei, se dunstuiesc doua minute ardeii si feliile de vanata, se sareaza, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba cu capac inca 15 minute, amestecand intruna.
Se spala rosiile, se taie in patru si se indeparteaza semintele (prin apasare). Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare, dupa care se lasa sa se scurga.
Se scot din tigaie vanata si ardeii, se pun in castron impreuna cu dovleceii si ceapa si in uleiul ramas se prajeste (fara sa se rumeneasca) usturoiul curatat si taiat feliute. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba 5 minute la foc iute.
Se stinge focul, se incorporeaza macaroanele, se sareaza, se pipereaza si se amesteca bine.
Se rastoarna in castron, se mai amesteca inca o data si se decoreaza cu frunzulite de busuioc.
Pofta buna!