Salata de macrou afumat (varianta)
PrinteazaSalata de macrou afumat din: macrou, ceapa, masline, gogosari, oua, mere, sare, piper, mustar, maioneza.
- 1 macrou afumat de circa 400 g
- 2 cepe roşii
- 200 g măsline fără sâmburi
- 3 gogoşari în oţet
- 3 ouă
- 2 mere ionatane
- sare
- piper proaspăt măcinat
- câte 1 lingură muştar şi maioneză
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari. Cureţi macroul de pieliţă, gogoşarii de cotoare şi seminţe, iar ouăle de coajă. Decojeşti merele şi ceapa. Tai merele şi peştele în cuburi şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.
Tai ceapa solzişori şi o freci cu puţină sare, gogoşarii cubuleţe, iar 2 dintre ouă le tai în cuburi.
Pui într-un bol ingredientele tăiate, mai puţin gogoşarii şi le presari cu sare şi piper după gust. Adaugi muştarul amestecat cu maioneza şi amesteci uşor.
Aşezi salata pe un platou, ornezi cu gogoşari, felii de ou şi felii de măr. O serveşti cât mai curând după ora preparării.
Sfatul nostru: Salata poate fi servită în cupe din jumătăţi de lămâie bine stoarsă. O ornezi, de asemenea, cu rondele de ou fiert şi felii subţiri de mere, stropite cu zeamă de lămâie, ca să nu oxideze.
Pofta buna!