Salata de macrou cu cartofi si ceapa verde
PrinteazaSalata de macrou cu cartofi din: cartofi, fileuri de macrou afumat, cepe verzi, sfecla rosii, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, coaja de lamaie, seminte de chimen.
- 175 g de cartofi noi mici
- 200 g fileuri de macrou afumat, cu pielea indepartata
- 4 cepe verzi, taiate subtire
- 140 g de sfecla rosii mici, fierte si taiate in sfeturi
- 1 legatura mica de marar, tocat fin
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de la 1 lamaie, coaja rasa de la 1/2
- 1 varf de lingurita seminte de chimen
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o cratiţă mică cu apă clocotită şi fierbe-i 15 minute sau până când se frăgezesc. Lasă-i să se răcească, apoi taie-i în felii groase. Fărâmiţează macroul într-un bol, apoi adaugă cartofii răciţi, ceapa verde, sfecla roşie şi mărarul.
Intr-un alt bol, bate cu un tel uleiul de măsline, zeama de lămâie, chimenul şi asezonează. Toarnă dressingul peste salată şi amestecă bine. Presară deasupra coaja rasă de lămâie. Păstrează salata la frigider în recipiente de plastic sau mănânc-o imediat.
Salata de macrou cu cartofi
Pofta buna!