Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi
PrinteazaO reteta simpla de salata de macrou marinat cu ardei gras si cartofi din: macrou, lamaie, ulei de masline extravirgin, ardei gras rosu, patrunjel, marar, sare si piper.
- 1 macrou proaspăt (circa 500 g)
- 1 lămâie
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 cartofi (medii)
- 1/2 ardei gras roşu
- pătrunjel
- mărar
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie macroul fileuri şi îndepărtează-i şira spinării. Spală fileurile şi aşază-le pe o farfurie. Asezonează-le cu un amestec preparat din zeamă de lămâie, sare, piper, după gust, şi câteva frunzuliţe de pătrunjel tocat. Acoperă vasul cu folie alimentară, pune-1 în frigider şi lasă fileurile să se marineze peste noapte.
Aşază cartofii întregi într-o oală, toarnă peste ei apă rece şi un praf de sare şi pune-i la fiert (cartofii fierţi nu trebuie să se sfărâme); scurge-i de apă şi lasă-i la răcit. Spală ardeiul şi taie-1 în fâşii subţiri. Curăţă cartofii de coajă şi taie-i cubuleţe.
Pune peste ei ardeiul gras, sare, piper, după gust, ulei şi puţin pătrunjel tocat. Scoate peştele din marinată, taie-1 în bucăţele, pune-1 în salata de legume. Decorează cu mărar şi serveşte.
Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi
Poftă bună!