Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi

Printeaza

O reteta simpla de salata de macrou marinat cu ardei gras si cartofi din: macrou, lamaie, ulei de masline extravirgin, ardei gras rosu, patrunjel, marar, sare si piper.

Ingrediente:Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi

  • 1 macrou proaspăt (circa 500 g)
  • 1 lămâie
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 cartofi (medii)
  • 1/2 ardei gras roşu
  • pătrunjel
  • mărar
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie macroul fileuri şi îndepărtează-i şira spinării. Spală fileurile şi aşază-le pe o farfurie. Asezonează-le cu un amestec preparat din zeamă de lămâie, sare, piper, după gust, şi câteva frunzuliţe de pătrunjel tocat. Acoperă vasul cu folie alimentară, pune-1 în frigider şi lasă fileurile să se marineze peste noapte.

Aşază cartofii întregi într-o oală, toarnă peste ei apă rece şi un praf de sare şi pune-i la fiert (cartofii fierţi nu trebuie să se sfărâme); scurge-i de apă şi lasă-i la răcit. Spală ardeiul şi taie-1 în fâşii subţiri. Curăţă cartofii de coajă şi taie-i cubuleţe.

Pune peste ei ardeiul gras, sare, piper, după gust, ulei şi puţin pătrunjel tocat. Scoate peştele din marinată, taie-1 în bucăţele, pune-1 în salata de legume. Decorează cu mărar şi serveşte.

Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi

Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.