Pui cu paprika din: pui, dressing, pesmet, sare, piper, paprika. Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului. Carnea de pui furnizează vitamine și minerale esențiale, cum ar fi niacina (vitamina B3), fosfor, seleniu și vitamina […]
Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi
PrinteazaSalata de macrou marinat cu ardei gras si cartofi din: macrou, lamaie, ulei de masline extravirgin, ardei gras rosu, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 macrou proaspăt (circa 500 g)
- 1 lămâie
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 cartofi (medii)
- 1/2 ardei gras roşu
- pătrunjel
- mărar
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie macroul fileuri şi îndepărtează-i şira spinării. Spală fileurile şi aşază-le pe o farfurie.
Asezonează-le cu un amestec preparat din zeamă de lămâie, sare, piper, după gust, şi câteva frunzuliţe de pătrunjel tocat.
Acoperă vasul cu folie alimentară, pune-1 în frigider şi lasă fileurile să se marineze peste noapte.
Aşază cartofii întregi într-o oală, toarnă peste ei apă rece şi un praf de sare şi pune-i la fiert (cartofii fierţi nu trebuie să se sfărâme); scurge-i de apă şi lasă-i la răcit. Spală ardeiul şi taie-1 în fâşii subţiri.
Curăţă cartofii de coajă şi taie-i cubuleţe.
Pune peste ei ardeiul gras, sare, piper, după gust, ulei şi puţin pătrunjel tocat.
Scoate peştele din marinată, taie-1 în bucăţele, pune-1 în salata de legume. Decorează cu mărar şi serveşte.
Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi
Poftă bună!