Salata de masline cu busuioc
PrinteazaSalata de masline cu busuioc din: masline, ulei, franzela, lamaie, ceapa, gogosar, busuioc.
- 200 g măsline negre
- 1 pahar cu ulei
- 2 felii de franzelă
- 1 lămâie
- 1 ceapă
- 1 gogoşar murat
- câteva frunze de busuioc conservat în ulei sau uscat
Mod de preparare:
Spălaţi măslinele, scoateţi-le sâmburii, fierbeţi-le 5 min şi scurgeţi-le.
Treceţi-le prin maşina de tocat împreună cu ceapa, iar pasta obţinută lăsaţi-o într-un castron, înmuiaţi pâinea în apă rece, amestecaţi-o cu măslinele, omogenizaţi şi turnaţi uleiul încet, ca la maioneză.
Lucraţi cu o lingură de lemn pentru a obţine o pastă omogenă, pe care o condimentaţi cu frunze de busuioc ţinute în ulei sau cu mentă fărâmiţată.
Pofta buna!