Salata de masline cu ceapa
PrinteazaSalata de masline cu ceapa din: masline, franzela, lamaie, ceapa de apa.
- 200 g măsline negre
- 1 felie franzelă
- ulei
- 1 lămâie (zeama)
- 1 ceapă de apă
Mod de preparare:
Măslinele se curăţă de sâmburi şi se dau prin maşina de tocat. Tot prin maşină se dă şi felia de pâine înmuiată în prealabil în lapte sau în apă.
Amestecul se freacă bine cu ulei, ca maioneza. Pe parcurs se adaugă şi zeama de lămâie. Când amestecul s-a omogenizat, se adaugă ceapa tăiată foarte fin. Se lasă cam 10-15 minute înainte de a fi servită (ca aperitiv).
Atenţie: La pregătirea acestei salate trebuie folosite numai măsline clasice, cu miez păstos, altfel salata nu se leagă!
Pofta buna!