Salata de masline (varianta)
PrinteazaSalata de masline din: masline, ardei iute, usturoi, fenicul, portocale, sare, piper, ulei de masline.
- 250 g măsline negre
- 150 g măsline verzi
- 1 ardei iute roşu proaspăt
- 8 căţei de usturoi
- 1 bulb mare de fenicul cu tot cu tulpină şi cu frunze
- 2 portocale netratate
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 4 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Se scot sâmburii măslinelor, apoi se pun într-un bol. Ardeiul iute se curăţă, se spală şi se taieîn jumătăţi, se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se taie mărunt.
Usturoiul se curăţă, se taie în jumătăţi şi se mărunţeşte. Se amestecă cu cubuleţele de ardei iute si cu măslinele.
Bulbul de fenicul se curăţă şi se spală, se taie frunzele, se scutură de apă şi se pun deoparte pentru ornare. Feniculul se taie cubuleţe foarte mici şi se amestecă cu măslinele.
Portocalele se spală cu apă caldă, apoi se şterg. Se rade coaja uneia dintre ele, apoi se stoarce sucul. Acesta se amestecă cu coaja, cu sarea, cu piperul şi cu uleiul de măsline.
5 Cealaltă portocală se cojeşte, se filetează şi se adaugă peste salată.
6 Marinada se amestecă bine cu salata, care se lasă să stea circa 30 de minute pentru a se aromatiza. La fi¬nal se ornează cu frunzele de fenicul.
Salata de masline
Pofta buna!