Salata de mazare cu maioneza

Printeaza

Salata de mazare cu maioneza

Salata de mazare cu maioneza

Ingrediente:

  • 500 g de mazare proaspata sau din conserva
  • 2 morcovi fierti
  • un praz
  • 3 oua
  • piper
  • 200 ml de ulei
  • sare
  • zeama de la o lamaie
  • o lingurita de mustar

 

Mod de preparare:

Mazărea se fierbe până se înmoaie, se scurge de apă şi se lasă la rece. Morcovii se curăţă de coajă şi se pun la fiert. Intre timp se pun două ouă la fiert şi se pregătesc şi cele­lalte ingrediente pentru maio­neză.

După ce s-au fiert ouăle, se separă de albuş, gălbenuşu­rile se zdrobesc şi se amestecă cu gălbenuşul crud cu sare şi piper, se adugă muştarul şi se amestecă încet cu ulei, până se face maioneza.

Se spală şi prazul, se dau morcovii pe râzătoare şi împreună cu mazărea se amestecă şi maioneza şi se potriveşte cu zeama de lămâie după gust.

Dacă o doriţi mai condimentată, puteţi adăuga mai mult piper şi muştar cu hrean. Această salată poate să fie folosită ca o garnitură lângă o friptură de pui sau curcan la grătar.

Salata de mazare cu maioneza

crop Salata-de-mazare-cu-maioneza1.jpg  crop Salata-de-mazare-cu-maioneza-.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.