Salată de morcovi cu caise
PrinteazaSalată de morcovi cu caise din: morcovi, ulei, sare cu usturoi, caise uscate, papadie, ceapa verde, nuci, iaurt, suc de lamaie, coaja de lamaie si piper.
- 750 g morcovi
- 3 linguri ulei
- sare cu usturoi
- 50 g caise uscate
- 50 g papadie
- 2-3 cepe verzi
- 150 g nuci
- 200 g iaurt
- sucul si coaja rasa de la 1 lamaie verde
- piper
Mod de preparare:
Morcovii se taie rondele şi se călesc în ulei; se fierb 5-8 min. cu 100 ml apă, 1 linguriţă sare şi caise. Se prăjesc nucile. Se amestecă ia¬urtul se amestecă cu suc şi coajă de lămâie, sare şi piper. Se scot caisele din zeamă şi se taie cuburi. într-un castron se aşază morcovii, caisele şi rondelele de ceapă; se stropesc cu zeamă şi se presară păpădie şi nuci. Dressingul se serveşte separat.
Salată de morcovi cu caise
Pofta buna!
Astept caisele si fac salata de morcovi cu caise