Salata de morcovi cu portocala
PrinteazaSalata de morcovi cu portocala din: morcovi, portocale, menta, coriandru, stafide, suc de portocala, ulei, sare, piper, seminte de cumin.
- 4 morcovi
- 2 portocale
- 2 fire mentă
- 2 fire coriandru verde
- 50 g stafide albe
- 50 ml suc de portocală proaspăt stors
- 1 linguriţă seminţe de cumin
- câteva picături ulei de susan presat la rece
- 2 linguri ulei de sâmburi de struguri presat la rece
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se înmoaie stafidele în suc de portocale. Se fad morcovii şi se aşază într-un bol.
Se decojesc portocalele, îndepărtând cu grijă părţile albe. Se desprinde miezul şi se îndepărtează inclusiv pieliţele despărţitoare. Bucăţelele de miez se adaugă în vasul cu morcovi.
Se scurg stafidele şi se păstează zeama. Stafidele se adaugă la salată. Se spală şi se curăţă verdeţurile; se toacă şi se adaugă în salată.
Se pregăteşte dressingul: se amestecă sucul de portocale cu cele 2 feluri de ulei, cumin, sare şi piper, bătând cu telul. Se toarnă dressingul peste salată şi se amestecă.
Se păstrează la frigider până în momentul servirii.
Salata de morcovi cu portocala
Pofta buna!