Salata de morcovi cu portocale si stafide
PrinteazaSalata de morcovi cu portocale si stafide din: morcovi, portocale, menta, coriandru, stafide, portocala, seminte de cumin, ulei de susan, ulei de samburi de struguri, sare, piper.
- 4 morcovi
- 2 portocale
- 2 fire mentă
- 2 fire coriandru verde
- 50 g stafide albe
- 50 ml suc de portocală proaspăt stors
- 1 linguriţă seminţe de cumin
- câteva picături ulei de susan presat la rece
- 2 linguri ulei de sâmburi de struguri presat la rece
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se înmoaie stafidele în suc de portocale. Se rad morcovii şi se aşază intr-un bol.
Se decojesc portocalele, îndepărtând cu grijă părţile albe. Se desprinde miezul şi se îndepărtează inclusiv pieliţele despărţitoare. Bucăţelele de miez se adaugă în vasul cu morcovi.
Se scurg stafidele şi se păstează zeama. Stafidele se adaugă la salată. Se spală şi se curăţă verdeţurile; se toacă şi se adaugă în salată.
Se pregăteşte dressingul: se amestecă sucul de portocale cu cele 2 feluri de ulei, cumin, sare şi piper, bătând cu telul. Se toarnă dressingul peste salată şi se amestecă. Se păstrează la frigider până în momentul servirii.
Pofta buna!