Salata de morcovi si praz
PrinteazaSalata de morcovi si praz din: morcovi, varza, praz, zeama de lamaie, ulei extravirgin de masline, otet balsamic, sare, piper alb.
- 2 morcovi mari
- 1 varza mica
- 1 varza rosie mica
- 1 fir de praz
- 1 lingura zeama de lamaie
pentru dressing:
- 5 linguri ulei extravirgin de masline
- 3 linguri otet de mere si mere sau otet balsamic
- sare
- piper alb proaspat
Mod de preparare:
Speli legumele şi, după caz, le cureţi. Indepărtezi nervurile mai groase ale verzei şi o tai în fideluţă. Procedezi la fel cu varza roşie. Pui în boluri diferite cele două feluri de varză. Dacă doreşti ca varza roşie să se mai înmoaie, poţi să presari puţină sare şi să o freci uşor, apoi o laşi în repaus pentru 5 minute.
Dai morcovii pe răzătoarea mare şi îi stropeşti cu zeama de lămâie, amestecându-i uşor. Tai prazul în rondele fine, de 2-3 mm. Intr-un bol mare, aşezi în straturi legumele, alternând culorile, pentru un aspect mai plăcut.
Faci un dressing din uleiul de măsline, oţetul balsamic, sare şi piper după gust. La acest dressing poţi să adaugi şi o plantă aromatică uscată şi mărunţită, după gust: chimen măcinat, cimbru, cimbrişor sau maghiran, nu mai mult de 1/2 linguriţă.
Aduci la masă salata în straturi, în bol, urmând să o amesteci în faţa musafirilor şi să o stropeşti cu dressingul.
Salata de morcovi si praz
Pofta buna!
Arata bine salata asta