Salata de naut cu masline si ardei
PrinteazaSalata de naut cu masline si ardei din: naut, rosii, masline, ardei, ulei, usturoi, mustar, ceapa, sare, piper.
- 300 g năut fiert
- 3 roşii
- 100 g măsline fără sâmburi
- 4 ardei graşi roşii copţi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă muştar
- 2 cepe roşii
- sare şi piper
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Roşiile se feliază mai subţire, ceapa roşie se taie rondele şi se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie, măslinele se feliază, iar năutul fiert proaspăt se lasă la răcit.
Ardeii roşii se coc, se lasă cu puţină sare, apoi se curăţă de coajă şi seminţe. Frunzele de pătrujel se toacă mărunt. Se pun toate într-un bol.
Se prepară dressingul din muştar, usturoi pisat, ulei şi zeamă de lămâie. Se amestecă bine dressingul cu salata şi se potriveşte de sare şi piper.
Se serveşte cu orice mâncare sau ca atare.
Pofta buna!