Salata de naut cu masline si usturoi

Printeaza

Salata de naut cu masline si usturoi din: naut, rosii, masline, ardei, patrunjel, ulei, usturoi, mustar, ceapa, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Salata de naut cu masline si usturoi

  • 300 g năut fiert
  • 3 roşii
  • 100g măsline fără sâmburi
  • 4 ardei graşi roşii
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă muştar
  • 2 cepe roşii
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Tai în felii subţiri măslinele şi roşiile, iar ceapa roşie rondele pe care le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie.

Coci ardeii roşii, îi presari cu puţină sare, apoi îi cureţi de coajă şi seminţe. Toci mărunt frunzele de pătrunjel.

Aşezi toate legumele într-un bol şi faci dressingul din muştar, usturoi pisat, ulei şi zeamă de lămâie. Le amesteci, sărezi şi condimentezi după gust.

Serveşti salata ca atare sau ca garnitură la o friptură ori ciuperci umplute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.