Salata de naut cu masline
PrinteazaSalata de naut cu masline din: naut, masline, rosii, ceapa, patrunjel, ulei, bicarbonat, lamaie, sare si piper alb.
- 1 cană boabe de năut
- 100 g măsline
- 2 roşii de dimensiuni medii
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 lămâie
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Pui năutul la înmuiat cu 2-3 ore înainte de preparare. II fierbi în apă cu puţină sare şi cu un praf de bicarbonat, la foc mic, ca pe fasole, până când bobul devine moale, dar îşi păstrează forma.
Timpul de fierbere variază în funcţie de dimensiunea boabelor, duritatea apei şi intensitatea focului, între 1 1/2 si 3 ore. Când s-au înmuiat boabele de năut, le scurgi de apă şi le pui într-un vas mare.
Speli roşiile şi pătrunjelul. Decojeşti ceapa şi o laşi puţin în apă rece. Tai roşiile în sferturi, ceapa solzişori şi le amesteci uşor, împreună cu măslinele şi năutul.
Pui într-un borcan uleiul, zeama de la o lămâie, un praf de sare şi puţin piper. Inchizi borcanul şi agiţi bine.
Stropeşti cu dressing ingredientele pentru salată şi amesteci bine. Păstrezi salata la rece pentru câteva minute, apoi o serveşti presărată cu pătrunjel verde tocat fin.
Salata de naut cu masline
Pofta buna!