Salata de naut cu peste
PrinteazaSalata de naut cu peste din: naut, file de peste, rosii, ceapa, salata verde, ridichi, lamaie, ulei, cimbru, sare, piper.
- 400 g năut
- 400 g fileuri de peşte sau peşte din conservă
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 2 salate verzi
- 1 legătură ridichi
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei
- 1 lingură cimbru uscat
- piper
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron adânc, pui boabele de năut şi le acoperi cu apă fierbinte. După ce s-au răcit, le păstrezi în frigider pentru 12 ore, timp în care schimbi apa cel puţin o dată.
A doua zi, fierbi năutul timp de 2 ore la foc mic, schimbând apa la intervale de 30 de minute. Il scurgi şi îl laşi să se răcească.
Speli fileurile, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le presari cu sare şi piper. Le frigi pe grătar, apoi le tai mărunt.
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Speli roşiile şi ridichile şi le cureţi. Speli salata frunză cu frunză şi le laşi să se scurgă, apoi Ie rupi în fâşii.
Intr-un castron mare, amesteci năutul, roşiile tăiate în felii, ceapa, ridichile şi peştele. Faci un dressing din ulei, zeama de lămâie, cimbru, piper şi sare după gust.
Stropeşti salata şi o consumi după ce ai păstrat-o 10 minute la rece.
Salata de naut cu peste
Pofta buna!