Salata de naut cu sos
PrinteazaSalata de naut cu sos din: naut, rosii, castravete, apio, ceapa, susan, menta, lamaie, patrunjel.
- 400 g năut (din conservă)
- 250 g roşii cherry
- 1 castravete
- 4 fire de ceapă verde
- 2 fire de apio
- seminţe de susan
Pentru dressing:
- 4 fire de mentă
- 4 fire de pătrunjel
- 6 linguri cu ulei de măsline
- 3 linguri cu zeamă de lămâie
- sare si piper măcinat
Mod de preparare:
Spală firele de verdeaţă şi toacă-le mărunt. Combină uleiul cu zeama de lămâie, sare şi piper şi toarnă amestecul peste verdeaţa.
Amestecă, acoperă sosul cu un capac, apoi dă-l la rece.
Scurge năutul de apă şi răstoarnă-l într-un castron. Adaugă roşiile cherry tăiate în jumătăţi, castravetele mărunţit, ceapa verde şi apio tocate. Toarnă deasupra dressingul şi amestecă salata.
Dă la frigider o jumătate de oră, presară seminţele de susan.
Pofta buna!