Salata de orez cu ciuperci si rosii cherry
PrinteazaSalata de orez cu ciuperci si rosii cherry din: orez sălbatic şi orez cu bob lung, ulei de măsline, ceapa verde, ciuperci, rosii cherry, ulei de nuci, oţet de vin alb, muştar de Dijon, rucola, nuci sau alune.
Ingrediente:
- 300 g amestec de orez sălbatic şi orez cu bob lung
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 cepe verzi
- 250 g ciuperci champingnon
- 300 g roşii cherry
- 2 linguri ulei de nuci
- 2 linguri oţet de vin alb
- 1 linguriţă muştar de Dijon
- 2 mâini de rucola
- 100 g nuci sau alune tocate
Mod de preparare:
Se prăjeşte puţin orezul într-o lingură de ulei şi se toarnă o cantitate de apă de 3 ori mai mare. Se sărează şi se acoperă cu un capac; se fierbe 17-20 min. până se înmoaie. Se încing 2 linguri ulei şi se prăjeşte mai întâi ceapa tăiată felii, apoi ciupercile tăiate bucăţi. Se lasă la foc până se evaporă tot sucul pe care şi-l lasă ciupercile. Se adaugă roşiile tăiate jumătăţi.
Se călesc puţin în tigaie; eventual se sărează şi se piperează.
Se amestecă restul de ulei de măsline cu ulei de nucă; se adaugă oţet şi muştar. Se stropeşte orezul cu această vinegretă, se amestecă şi se adaugă la legume. Se amestecă; salata se porţionează, se ornează cu rucola, se presară nuci sau alune şi se serveşte.
Salata de orez cu ciuperci si rosii cherry
Pofta buna!