Salata de orez cu ciuperci si rosii cherry

Printeaza

Salata de orez cu ciuperci si rosii cherry din: orez sălbatic şi orez cu bob lung, ulei de măsline, ceapa verde, ciuperci, rosii cherry, ulei de nuci, oţet de vin alb, muştar de Dijon, rucola, nuci sau alune.

Salata_de_orez_cu_ciuperci_si_rosii_cherry

Ingrediente:

  • 300 g amestec de orez sălbatic şi orez cu bob lung
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe verzi
  • 250 g ciuperci champingnon
  • 300 g roşii cherry
  • 2 linguri ulei de nuci
  • 2 linguri oţet de vin alb
  • 1 linguriţă muştar de Dijon
  • 2 mâini de rucola
  • 100 g nuci sau alune tocate

Mod de preparare:

Se prăjeşte puţin orezul într-o lingură de ulei şi se toarnă o cantitate de apă de 3 ori mai mare. Se sărează şi se acoperă cu un capac; se fierbe 17-20 min. până se înmoaie. Se încing 2 linguri ulei şi se prăjeşte mai întâi ceapa tăiată felii, apoi ciupercile tăiate bucăţi. Se lasă la foc până se evaporă tot sucul pe care şi-l lasă ciupercile. Se adaugă roşiile tăiate jumătăţi.

Se călesc puţin în tigaie; eventual se sărează şi se piperează.

Se amestecă restul de ulei de măsline cu ulei de nucă; se adaugă oţet şi muştar. Se stropeşte orezul cu această vinegretă, se amestecă şi se adaugă la legume. Se amestecă; salata se porţionează, se ornează cu rucola, se presară nuci sau alune şi se serveşte.

Salata de orez cu ciuperci si rosii cherry

Salata_de_orez_cu_ciuperci_si_rosii_cherry

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.