Salata de orez cu curry
PrinteazaSalata de orez cu curry
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 3 1/4 cani de apa
- 1 1/2 ceasca orez brun cu bobul lung
- 1 lingura praf de curry
- 1 varf de lingurita piper alb
- 2 cesti broccoli
- 1 legatura de praz
- 2 rosii mari, taiate cubulete
Ingrediente sos: 1 lingura de apa 1 lingura sos de soia 1 lingura otet alb de vin.
Mod de preparare:
Pune ceapa si usturoiul intr-o cratita, cu 1/4 ceasca de apa. Lasa sa fiarba 5 minute, sau pana cand se inmoaie ceapa, amestecand incet.
Adauga apoi orezul, restul de apa, praful de curry si piperul. Amesteca. Cand incepe sa fiarba, redu focul la minim, acopera cu un capac si lasa 45 de minute.
Intre timp, fierbe broccoli intr-o cantitate mica de apa, sau in aburi, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie putin, nu mai mult de 5 minute. Ia buchetelele de pe foc si pune-le intr-o sita, la scurs. In momentul in care orezul este gata, ia vasul de pe foc si mai lasa 15 minute, fara sa amesteci.
Apoi adauga broccoli, prazul si rosiile, amestecand foarte usor.Combina ingredientele pentru sos, toarne-le deasupra si mai amesteca o data.
Pofta buna!