Salata de orez cu fructe
PrinteazaSalata de orez cu fructe din: orez, supa de legume, caju, ceapa, merisoare, caise, curmale, smochine, stafide, ulei de masline, suc de portocale, zeama de lamaie, sos de soia, otet balsamic, ulei de susan, usturoi.
- o cana si jumatate de orez (alegeti dupa preferinte orez cu bob lung, orez salbatic, orez brun)
- 4 cani de supa de legume sau apa
- jumatate de cana caju
- o ceapa mica tocata
- o cana de fructe uscate (puteti combina merisoare, caise, curmale, smochine, stafide)
pentru dressing:
- o lingura ulei de masline
- 1 lingura de suc de portocale
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 lingurite de sos de soia
- 2 lingurite de otet balsamic
- 1 lingurita de ulei de susan
- un catel de usturoi zdrobit
Mod de preparare:
Aduceţi orezul la fierbere şi apoi micşoraţi flacăra. Orezul va sta pe foc timp de aproximativ 45 de minute, până se înmoaie. Scurgeţi lichidul în exces, transferaţi orezul într-un bol şi lăsati-l să se răcească.
Când ajunge la temperatura camerei, adăugaţi nucile caju, ceapa tocată şi fructele uscate.
Pentru dressing, bateţi uleiul, sucul de portocale, zeama de lămâie, sosul de soia, oţetul balsamic, uleiul de susan şi căţelul de usturoi zdrobit. Turnaţi peste salată şi serviţi.
Salata de orez cu fructe
Pofta buna!