Salată de orez cu năut
PrinteazaSalată de orez cu năut
- 200 g orez
- o conservă de năut
- doi ardei graşi
- 150 g fasole verde
- o jumătate de linguriţă de pudră de curry
- o conservă cu roşii în suc propriu
- o crenguţă de cimbru
- sare, piper
- ulei de măsline
- mărar
Preparare:
Fasolea verde se taie în bucăţele şi se fierbe în apă fierbinte în care se adaugă o linguriţă de sare. Se toarnă într-o strecurătoare, apoi se pune într-un castron. Ardeii graşi se taie în fâşii sau în cubuleţe.
Năutul se scoate din conservă, se scurge de apă şi se pune într-o cratiţă. Se adaugă un pahar de apă, două linguri de ulei, crenguţa de cimbru, sarea şi piperul. Se lasă la fiert timp de cinci minute, se opreşte focul şi se scurge. Orezul se spală şi se căleşte cinci minute în ulei încins.
Se adaugă apă cât să-l depăşească. Când este aproape fiert, se pune fasolea verde, cubuleţele de ardei, sarea şi piperul. Se presară pudra de curry, se amestecă şi se lasă să fiarbă.
Roşiile se scurg de suc şi se taie în cubuleţe. Se amestecă bine cu o lingură de ulei, sare şi piper.
Orezul se serveşte alături de năut şi sosul de roşii, presărat cu mărar tocat.
Salata
Pofta buna!
Nu mi se pare ca merge combinatia de orez cu naut, dar o sa incerc sa vad cum e.