Salata de orez cu sos de mustar

Printeaza

Salata de orez cu sos de mustar din: piept de curcan, orez, stafide, caise confiate, sofran, unt, ceapa verde, supa, mustar, ulei, oua, otet, smantana, zahar pudra.

Ingrediente:Salata de orez cu sos de mustar

  • 1 piept de curcan
  • 1 cană cu orez basmati
  • 100 g stafide
  • 2-3 caise confiate
  • 1 linguriţă cu şofran
  • 25 g unt
  • 1 fir de ceapă verde
  • 100 ml supă de legume
  • sare

Pentru sos:

  • 50 g muştar
  • 50 ml ulei
  • 3 gălbenuşuri fierte
  • 50 ml oţet de mere
  • 50 g smântână
  • 2 linguriţe cu zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Condimentează pieptul de curcan şi înăbuşă-l în unt. Din când în când, stropeşte-l cu puţină supă. Fierbe orezul în apă cu un praf de sare şi şofran.

Amestecă muştarul cu ule-iul. încorporează gălbenuşurile frecate cu zahărul şi smântână. Amestecă totul cu oţetul şi puţină apă.

Răstoarnă orezul pe un platou. Aşază deasupra felii de pieptul de curcan. Toarnă deasupra sosul de muştar, stafidele şi caise confiate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.