Salata de orez cu sos de mustar
PrinteazaSalata de orez cu sos de mustar din: piept de curcan, orez, stafide, caise confiate, sofran, unt, ceapa verde, supa, mustar, ulei, oua, otet, smantana, zahar pudra.
- 1 piept de curcan
- 1 cană cu orez basmati
- 100 g stafide
- 2-3 caise confiate
- 1 linguriţă cu şofran
- 25 g unt
- 1 fir de ceapă verde
- 100 ml supă de legume
- sare
Pentru sos:
- 50 g muştar
- 50 ml ulei
- 3 gălbenuşuri fierte
- 50 ml oţet de mere
- 50 g smântână
- 2 linguriţe cu zahăr pudră
Mod de preparare:
Condimentează pieptul de curcan şi înăbuşă-l în unt. Din când în când, stropeşte-l cu puţină supă. Fierbe orezul în apă cu un praf de sare şi şofran.
Amestecă muştarul cu ule-iul. încorporează gălbenuşurile frecate cu zahărul şi smântână. Amestecă totul cu oţetul şi puţină apă.
Răstoarnă orezul pe un platou. Aşază deasupra felii de pieptul de curcan. Toarnă deasupra sosul de muştar, stafidele şi caise confiate.
Pofta buna!