Salata de orez cu ton si portocale

Printeaza

Salata de orez cu ton si portocale din: ton, porumb boabe, mazare, unt, portocale, lamaie, orez, sare, piper, maioneza si gogosari.

Ingrediente:Salata_de_orez_cu_ton_si_portocale

  • 4 conserve (a 125 g) de ton bucati intregi
  • 2 conserve (a 200 g) porumb boabe
  • 2 conserve (mici) de mazare
  • 4 lingri unt
  • 4 portocale mai mari
  • 1 lamaie
  • 600 g orez cu bob lung
  • sare
  • piper
  • maioneza
  • gogosari

 

Mod de preparare:

Cureti portocalele de coaja si le feliezi, dupa care le calesti in unt pe ambele parti. In grasimea ramasa, prajesti orezul pana prinde o culoare aurie, apoi acoperi cu ala si lasi sa fiarba fara sa amesteci. Scurgi mazarea si porumbul. Tai fasii gogosarii. Maruntesti tonul, dar sa ramana bucati intregi.

Omogenizezi orezul racit, cu restul ingredientelor si adaugi maioneza doar inainte de a servi salata. Pentru decor poti folosi cateva masline.

Salata de orez cu ton si portocale

Salata_de_orez_cu_ton_si_portocale

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    Salata de orez cu ton, am inteles, dar si portocala, cred totusi ca e prea mult!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.