Salata de orez cu ton si portocale
PrinteazaSalata de orez cu ton si portocale din: ton, porumb boabe, mazare, unt, portocale, lamaie, orez, sare, piper, maioneza si gogosari.
- 4 conserve (a 125 g) de ton bucati intregi
- 2 conserve (a 200 g) porumb boabe
- 2 conserve (mici) de mazare
- 4 lingri unt
- 4 portocale mai mari
- 1 lamaie
- 600 g orez cu bob lung
- sare
- piper
- maioneza
- gogosari
Mod de preparare:
Cureti portocalele de coaja si le feliezi, dupa care le calesti in unt pe ambele parti. In grasimea ramasa, prajesti orezul pana prinde o culoare aurie, apoi acoperi cu ala si lasi sa fiarba fara sa amesteci. Scurgi mazarea si porumbul. Tai fasii gogosarii. Maruntesti tonul, dar sa ramana bucati intregi.
Omogenizezi orezul racit, cu restul ingredientelor si adaugi maioneza doar inainte de a servi salata. Pentru decor poti folosi cateva masline.
Salata de orez cu ton si portocale
Pofta buna!
Salata de orez cu ton, am inteles, dar si portocala, cred totusi ca e prea mult!