Salata de orez negru
PrinteazaSalata de orez negru din: orez, morcov, otet, rodie, broccoli, ceapa, ulei, sare.
- 150 g orez negru
- 1 morcov
- 1 lingură oţet de mere
- 1/2 rodie
- câteva bucheţele de broccoli
- 1 legătură ceapă verde
- 50 g muguri de pin
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul se înmoaie în apă cel puţin 1 oră; apoi se fierbe 10-15 minute. Se scurge şi se clăteşte cu apă rece. Se fierb buchetele de broccoli, se desfac boabele de rodie.
Se încinge o tigaie antia-derentă şi se prăjesc mugurii de pin 2-3 minute fără grăsime, amestecând continuu.
Se amestecă uleiul cu oţetul, sare şi piper într-un bol. Se adaugă orezul, morcovul tăiat bucăţi potrivite, broccoli, ceapa verde şi mugurii de pin şi se amestecă uşor.
Se pune salata la rece o oră înainte de a o servi.
Pofta buna!