Salata de orez salbatic cu legume la cuptor

Printeaza

Salata de orez salbatic cu legume la cuptor din: orez salbatic, morcovi, telina, pastarnac, dovleac, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, pasta de tahini, zeama de lamaie, usturoi, sos de soia.

Ingrediente:Salata_de_orez_salbatic_cu_legume_la_cuptor

  • 3 sferturi de cana de orez salbatic
  • 750 de grame de radacinoase taiate cubulete (morscovi, telina, pastarnac, dovleac)
  • 2 fire de ceapa verde tocate
  • o mana de frunze de patrunjel tocate
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

pentru dressing:

  • 2 linguri pasta de tahini
  • o lingura de zeama de lamaie
  • 3 linguri de apa
  • un catel de usturoi zrobit
  • o lingura de sos de soia

 

Mod de preparare:

Aduceţi orezul la fierbere şi reduceţi apoi flacăra până se înmoaie orezul (aproximativ 45 de minute). In timp ce fierbe orezul, încălziţi cuptorul la 190 grade Celsius. Aşezaţi o foaie de copt în tigaie şi stropiti-o cu ulei de măsline.

Intindeti pe ea rădăcinoasele tăiate cubulete, potriviţi de sare şi piper şi stropiţi cu ulei de măsline. Ţineţi la cuptor 30 – 45 de minute, amestecând o dată sau de 2 ori legumele. Când orezul este gata, scur­geţi lichidul în exces şi amestecati-l într-un bol cu rădăcinoasele coapte.

Lăsaţi să se răcească şi adăugaţi ceapa tocată şi pătrunjelul.

Salata de orez salbatic cu legume la cuptor

Salata_de_orez_salbatic_cu_legume_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.