Salata de orez salbatic cu legume la cuptor
PrinteazaSalata de orez salbatic cu legume la cuptor din: orez salbatic, morcovi, telina, pastarnac, dovleac, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, pasta de tahini, zeama de lamaie, usturoi, sos de soia.
- 3 sferturi de cana de orez salbatic
- 750 de grame de radacinoase taiate cubulete (morscovi, telina, pastarnac, dovleac)
- 2 fire de ceapa verde tocate
- o mana de frunze de patrunjel tocate
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
pentru dressing:
- 2 linguri pasta de tahini
- o lingura de zeama de lamaie
- 3 linguri de apa
- un catel de usturoi zrobit
- o lingura de sos de soia
Mod de preparare:
Aduceţi orezul la fierbere şi reduceţi apoi flacăra până se înmoaie orezul (aproximativ 45 de minute). In timp ce fierbe orezul, încălziţi cuptorul la 190 grade Celsius. Aşezaţi o foaie de copt în tigaie şi stropiti-o cu ulei de măsline.
Intindeti pe ea rădăcinoasele tăiate cubulete, potriviţi de sare şi piper şi stropiţi cu ulei de măsline. Ţineţi la cuptor 30 – 45 de minute, amestecând o dată sau de 2 ori legumele. Când orezul este gata, scurgeţi lichidul în exces şi amestecati-l într-un bol cu rădăcinoasele coapte.
Lăsaţi să se răcească şi adăugaţi ceapa tocată şi pătrunjelul.
Salata de orez salbatic cu legume la cuptor
Pofta buna!