Salata de oua cu suc de sfecla rosie
PrinteazaSalata de oua cu suc de sfecla rosie din: oua, suc de sfecla rosie, paine, ulei de masline, bacon, salata, sfecla rosie, ceapa, usturoi, mustar dijon, otet de vin alb, zahar.
- 6 oua
- 750ml suc de sfecla rosie
- 3 felii groase de paine
- 2 linguri ulei de masline
- 200g cubulete de bacon
- 175g mix de salata
- 250g de sfecla rosie fiarta, taiata cuburi
- 2 cepe mici, tocate
Ingrediente pentru dressing:
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 lingura mustar dijon
- 4 linguri de otet din vin alb
- 4 linguri ulei de masline
- zahar, dupa gust
Mod de preparare:
Pune ouale intr-o cratita mare, plina cu apa rece si da-le in clocot. Cand incep sa fiarba, ia cratita de pe foc si seteaza cronometrul la 8 minute, daca ai luat ouale direct din frigider sau 7 minute, daca erau la temperatura camerei.
La finalul acestei perioade, transfera-le imediat intr-o strecuratoare mare, trece-le printr-un jet de apa rece pentru a le raci, apoi decojeste-le.
Odata decojite, acopera-le in intregime cu suc de sfecla rosie si tine-le la frigider 2 ore. Scurge ouale si arunca sucul.
Incinge cuptorul la 200°C. Taie feliile de paine in cuburi egale, apoi tavaleste-le prin ulei de masline si sare intr-o tava subtire de copt. Coace-le 10-12 minute, pana cand crutoanele devin aurii si crocante.
Pune cubuletele de bacon intr-o tigaie mare, la foc mediu. Prajeste-le, amestecand ocazional, transfera-le cu ajutorul unei spumiere pe un servet de hartie, pentru a se scurge. Pune zeama lasata in tigaie intr-un borcan si adauga ingredientele pentru dressing. Asezoneaza si agita borcanul pentru ca ingredientele sa se amestece bine.
Amesteca frunzele de salata, crutoanele, baconul, sfecla rosie si ceapa tocata cu dressingul, pe un platou (agitand inca o data borcanul inainte). Taie ouale in jumatati si completeaza salata cu ele.
Salata de oua cu suc de sfecla rosie
Pofta buna!