Salată de pastă de ton
PrinteazaSalată de pastă de ton
- 2 ouă întregi + 1 gălbenuş
- 3 haşme (ceapă măruntă)
- 200 g ton în suc propriu (în conservă)
- o lingură de muştar de Dijon tare
- 4 linguri de ulei de măsline
- zeamă de la o lămâie
- 2 linguri de arpagic mărunţit
- 15 cl de smântână de soia (sau smântână degresată)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi ouăle 10 minute în apă care fierbe pentru a se întări. Răciţi-le sub jet de apă rece, apoi curăţaţi-le de coajă. Tăiaţi-le mărunt. Curăţaţi de coajă şi tăiaţi mărunt ceapa. Scurgeţi tonul, apoi mărunţiţi-l cu o furculiţă.
Puneţi muştarul, gălbenuşul de ou şi uleiul de măsline într-o salatieră mare. Bateţi cu telul, ca pentru maioneză. Adăugaţi tonul mărunţit, ouăle tari, tăiate, zeama de lămâie, ceapa, arpagicul şi smântână de soia.
Puneţi sare şi piper. Amestecaţi şi lăsaţi puţin la frigider. Serviţi pe un pat de lăptuci sau de rondele de roşii.
Pofta buna!