Salată de paste cu anghinare
PrinteazaSalată de paste cu anghinare din: anghinare, sare, penne, ulei de masline, masline negre, cimbru, usturoi, rosii cherry, suc de lamaie si piper.
- 2 anghinare sau 1 cutie (425 ml)
- sare
- 300 g penne
- 2 linguri ulei de masline
- 50 g masline negre (fara samburi)
- 2 lingurite cimbru tocat
- 1 catel de usturoi
- 400 g rosii cherry
- sucul de la o lamaie
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi anghinarea, apoi fierbeţi-o în apă cu sare 45 min. Fierbeţi şi pastele în apă cu sare, puneţi-le în strecurătoare şi turnaţi apă rece peste ele. Păstraţi puţină apă în care au fiert. Scurgeţi anghinarea, îndepărtaţi-i frunzele şi tăiaţi bulbul fâşii. Incingeţi uleiul şi prăjiţi anghinarea.
Adăugaţi măslinele, cimbrul şi usturoiul pisat şi căliţi-le. Luaţi-le de pe foc. Tăiaţi roşiile în jumătate şi amestecaţi-le cu pastele, sucul de lămâie şi puţină apă în care au fiert pastele. Condimentaţi totul cu sare şi piper. Ornaţi cu busuioc si rucola.
Salată de paste cu anghinare
Poftă bună!
Incoming search terms:
- salaturi de pasti
ce-as manca o salata de paste!
Vreau si eu