Salata de paste cu carne de curcan
PrinteazaSalata de paste cu carne de curcan din: paste, ulei, rosii, ardei, piept de curcan, ceapa, morcovi, sare, piper, otet, smantana.
- 500 g paste
- 8 linguri de ulei
- 5 roşii cherry
- 1 ardei gras galben
- 200 g piept de curcan afumat
- 3 fire de ceapă verde
- 2 morcovi
- sare
- piper
- 4 linguri de oţet
- 4 linguri de supă concentrată
- 4 linguri de smântână pentru gătit
Mod de preparare:
Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj se varsă apa, se trec de apă rece şi se scurg. Se amestecă cu o lingurita de ulei.
Roşiile se curăţă, se spală si se taie în jumătăţi. Apoi se curăţă, se spală şi se taie in jumătăţi, apoi se îndepartează cotorul şi seminţele se taie cubuleţe.
Pieptul de curcan se taie cubuleţe. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie si ele. Morcovii se cojesc, se taie cubuleţe şi se prăjesc într-o lingură de ulei, după care se adaugă ceapa verde şi se mai călesc împreună încă 2 minute. Se asezonează cu sare şi cu piper.
Toate legumele se amestecă cu pastele scurse de apă. Pentru dressing se amestecă restul uleiului cu oţetul, cu supa şi cu smântână. Se asezonează intens cu sare şi cu piper.
Dressingul se amestecă cu ingredientele în vas şi se lasă să se întrepătrundă aromele minim o oră. Salata se mai condimentează o dată, după gust, cu sare şi cu piper înainte de a fi servită.
Salata de paste cu carne de curcan
Pofta buna!