Salata de paste cu fasole
PrinteazaSalata de paste cu fasole din: spaghete, fasole verde, fasole rosie, mazare, rucola, ceapa verde, limeta, coriandru, caise uscate, ardei iute, zahar brun, usturoi, chimen, ulei de masline, sare, piper, busuioc.
- 300 g spaghete
- 300 g fasole verde
- o conservă fasole roşie
- 300 g mazăre
- 150 g salată rucola
- o legătură ceapă verde
- o limetă
- o lingură cu coriandru tocat
- 100 g caise uscate
- un ardei iute
- o linguriţă cu zahăr brun
- un căţel de usturoi
- 3 g chimen măcinat
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb în apă cu sare 8-10 minute, se trec printr-un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare la răcit. Caisele se pun la hidratat în apă călduţă cu o oră înainte, se scurg şi se pun într-un bol.
Se adaugă ceapa verde tăiată în bucăţele, ardeiul iute, chimenul şi sucul de limetă. Se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper după gust şi usturoiul curăţat. Se pasează cu un blender până capătă aspectul unui sos, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece.
Fasolea verde şi mazărea se fierb separat în apă cu sare circa 10-15 minute, se scurg şi se pun într-un bol. Se adaugă fasolea roşie din conservă clătită şi scursă de apă, salata rucola spălată şi scursă de apă.
Se adaugă spaghetele, se toarnă sosul rece, se amestecă şi se serveşte imediat, presărându-se în farfurii busuioc proaspăt tocat.
Salata de paste cu fasole
Pofta buna!