Salată de paste cu germeni de soia
PrinteazaO reteta de salata de paste cu germeni de soia din: paste fusilli, anghinare, broccoli, pecorino, germeni de soia, ulei de masline extravirgin, seminte de sunsa, sare si piper.
- 350 g paste fusilli
pentru asezonare:
- 4 căpăţâni de anghinare
- 1 broccoli
- 60 g pecorino
- 4 linguri germeni de soia
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură seminţe de susan
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbe pastele aldente, clăteşte-le sub jet de apă rece, scur- ge-le bine şi pune-le într-un castron mare pentru salată. Toarnă peste ele 2 linguri de ulei de măsline extravirgin.
Curăţă anghinarele, îndepărtează frunzele exterioare, mai tari, precum şi filamentul central, apoi taie-le feliuţe subţiri. Incinge bine 2 linguri cu ulei, adaugă anghi- narea şi căleşte 5 minute la foc mare.
Opăreşte bucheţelele de broccoli 2 minute, răceşte-le în apă, scurge-le şi pune-le peste paste. Adaugă anghinarea, lamele foarte subţiri de pecorino (sau parmezan), seminţele de susan prăjite şi germenii de soia. Adaugă sare, piper şi ulei de măsline, după gust.
Varinate: Dacă îţi rămân paste reci, toacă-le mai mare şi adaugă 1 ou şi ierburi aromatice. Ia din compoziţie şi prăjeşte-o într-o tigaie cu puţin ulei încins, pe ambele părţi, ca pe clătite. Sau poţi pune compoziţia într-o formă, să o presari cu puţin pesmet şi să o coci în cuptor câteva minute. In ambele cazuri, serveşte cu o salată de legume proaspete.
Salată de paste cu germeni de soia
Poftă bună!