Salata de paste cu midii
PrinteazaSalata de paste cu midii din: spaghete, midii, ulei, hasme, vin, otet, sare, piper, curry, patrunjel.
- 250 g spaghete, fierte al dente ziua anterioară
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 kg de midii
- 4 haşme mărunţite
- 20 cl de vin alb sec
- 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată
- piper
Pentru vinegretă :
- 3 linguri de ulei de măsline
- o jumătate de lingură de oţet balsamic
- un praf de curry
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu o zi înainte, fierbeţi spaghatele într-o oală cu apă uşor sărată care a dat în clocot, timp de 5 minute. Scurgeţi, apoi lăsaţi-le la răcit într-o salatieră, adăugând o lingură de ulei de măsline pentru a nu se lipi unele de altele. Lăsaţi peste noapte.
Curăţaţi cu grijă midiile. Intr-o oală mare, căliţi ceapa cu puţin ulei de măsline. Puneţi vin alb şi daţi în clocot, timp de 1 minut. Puneţi midiile şi fierbeţi-le cu capacul pus 3-5 minute, până când acestea se deschid complet.
Puneţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi să se răcească sub apă rece.
Pregătiţi vinegretă. Decorticaţi midiile. Repartizaţi spaghetele în farfurii adânci. Puneţi midiile deasupra. Turnaţi vinegretă şi decoraţi cu pătrunjel.
Pofta buna!